Világvége a régi. Újságíró a múlté. Más idők jönnek.

2013. január 25., péntek

megint zöldültünk

No, megérkezett a tavalyi éves áram-elszámolásunk. Jó-jó, fizetni rosszul esik: ennek ellenére nagyon örültünk neki. A fene se gondolta, hogy az előző évi száznegyvenezres megtakarítást egy újabb százassal tudjuk megtoldani... (igen, ez is mutatja, hogy korábban micsoda pazarló életmódra voltunk kárhoztatva)

Mindjárt kiderült, hogy az új bojler visszahozta az ára felét, a mosógép úgyszint. Pedig én aztán minden este mosok-szárítok, két és félszer annyi ideig megy, mint az előző, ezeréves. Mégis ennyi a megtakarítás.. Aztamindenségit.... Említettem is gyorsan a férfinak, hogy a sütőm még nem egy mai darab :)

Azért a levél végére odaírhatták volna, hogy gratulálnak, vagy valami...persze nyilván ők kevésbé boldogok...

5 megjegyzés:

  1. Engedd meg, hogy én gratuláljak a megtakarításhoz!
    Halkan meg kérdezném, mi a neve ennek a csoda mosógépnek:)))

    VálaszTörlés
  2. Ugye-ugye, hogy igazam van... :) nagyon jólesik az embernek az ilyen jóhír. Máris mondom: ilyen LG-m van: http://www.grx.hu/shop/haztartasi-nagygepek/mosogep/lg-f1403yd5-moso-szarito-gep. Nem olcsó, ha rajtam múlik, biztos nem vesszük meg (pedig másfél éve is ugyanilyen akcióban kaptuk), de belátom, hogy megérte... (egyébként a nagyszülők most vettek sima 5kilós felültöltős mosógép 90-ért.. na, hát ahhoz képest nem is olyan drága) Ráadásul a motorra 10 év gyártói garancia van.

    VálaszTörlés
  3. Azért attól még gratulálhattak volna, na!

    VálaszTörlés
  4. én a sárga irigységtől zöldülök. Nálunk pont a fő pénzkereső a legeslegnagyobb pocsékoló. a nézetén sem tudok módosítani. mondom neki kapcsold ki kapcsold le csukd be igazítsd meg, stb stb. hogy kevesebbet fizessünk. erre rendszerint az a válasza, hogy eddig még mindig minden ki volt fizetve, vagy ennél sokkal cifrábbakat is. inkább nem szólok, kikapcs lekapcs becsuk megigazít sk. néha unom, de mit tudok tenni....

    VálaszTörlés
  5. nálunk a férfi figyel legjobban arra, hogy semmi menjen feleslegesen. (eltekintve a tévétől, amit öt méterről hallgat reggelente - az előbbi a hálóban szól, míg ő az irodában ücsörög)..szerintem semmit nem ért belőle, de ő 'rádiózik'..

    VálaszTörlés