Világvége a régi. Újságíró a múlté. Más idők jönnek.

2013. március 30., szombat

A hét tanulságai

Jutott bőven a hétre, íme néhány fontosabb...


-az orvosnál sem vagy biztonságban. Ha hétfőn másfél órát ücsörögsz a táppénzes papírra várva a fűtetlen teremben ( a közmunkásoknak nem sikerült még langyosat sem csinálni tizenegyre... no comment....), akkor jó eséllyel nyugtázhatod, hogy szerdán már hangod sem lesz. És még mielőtt azt hinnéd, hogy 'csak megfáztál', kiderül, hogy került a dologba némi vírus is (na ná, sokan ücsörögnek még ott...) - aminek a következményeit a férfi még a hétvégén is szenvedi.

-ha hét elején puccosra nyaltad az egész házat - mondván, később már csak porszívózni kell, akkor nagyot tévedsz. Szombaton igencsak kezdheted elölről az egészet.

-mikor tíz perc után még mindig meg vagy győződve róla, hogy ez a sajtos pogácsa az életben nem fogja felvenni a receptben előírt lisztet, na akkor kell még egyszer jól nekiveselkedni. Már csak még egyszer ennyi, és meggyőződhetsz róla, hogy de. Csak nem írták oda, hogy előtte egy héttel érdemes gyúrni (az izmaidat).

-ha már minden tiszta és ragyog újból, a gyermek elő fog állni a tojásfestés ötletével. És nem, akkor sem mondasz nemet, ha már nagyon elég volt.

-végezetül pedig az időjárás-jelentésben gyakrabban tévednek, mint, hogy igazuk lenne - így lett nekünk napsütéses húsvétunk. Virágillattal (meg belvízzel, de az más kérdés).

-ja, még valami. Csodák pedig vannak. Pont akkor, amikor nagyon kellenek.

1 megjegyzés:

  1. a.) a táppénzes papírért miért nem mehet be a férj?
    b.)saját tapasztalat: csakis a legeslegeslegutolsó percben feltakarítani, mert EZEK úgyis összedisznózzák mindig
    c.)a sajtos pogácsa csakis szerencse dolga (kivéve Limara :)!)
    d.)tojásfestés- micsoda remek móka! már amíg kellesz hozzá
    e.)a meteorológia jobb lenne, ha a madárjóslásra hagyatkozna
    f.)sok-sok csodát Neked!!!

    VálaszTörlés