Világvége a régi. Újságíró a múlté. Más idők jönnek.

2012. november 26., hétfő

Hát legyen ez az első...

        Hetek óta szabadságra akartam  küldeni. De az kevés volt. Bezárni, felszámolni, ledobni a virtuális nyomkövetőt. Meg kellett szabadulnom tőle. 

A blog törlésével hatalmas kő esett le a szívemről. Újságíró már csak gát volt. Megfelelési kényszer. Nyomasztott. Frusztrált. Idegesített. Kötelezőnek éreztem. Muszájnak. 

És én nem szeretem a muszájokat. 


A hozzáállás már régen más volt, és nem fért bele a blog történeteibe. Régen túlnőtte magát, sokkal több lett, mint terveztem. De skatulyát nem akartam magamnak.

A helyzet bizonyos szemszögből nem változott: most is a nagy semmi kupacának kellős közepén élünk. De ha alaposan megnézed a fát az erdőben..... ha meglátod a sárgát a pirosban..... ha észreveszed a csukott kapuk mögött megbújó sorsokat.... Világvége hihetetlenül emberi... és szerethető.... 

Nem tudtam elfogadni, hát a magam képére formáltam. Így otthonra, és végre ismét magamra leltem. Kellett már nagyon. Hiányzott a kiegyensúlyozottság, a belső béke, az önmegvalósítás. Itt kezdődik hát minden. Otthonra leltem. Világvégén.

17 megjegyzés:

  1. Örülök....és szurkolok Neked! A legfontosabbak már megvannak. Szép napot Nektek!

    VálaszTörlés
  2. Ha nem zavar,hogy ismeretlen ismerősként itt is vagyok, akkor maradnék.Szeretem ahogy nézed,látod a dolgokat, szeretem ahogy írsz .

    VálaszTörlés
  3. Erika, köszönöm szépen. Már most sokkal jobban érzem magam - fő a pozitív hozzáállás :) és egy örökmozgó majdnemnégyéves mellett nem engedhetem meg magamnak, hogy ne legyek pozitív.

    Bemka, Isten hozott! Eszembe nem jutott Tőletek megválni, csak a körítéstől. Köszönöm, hogy most is rendszeres olvasóm vagy :)

    VálaszTörlés
  4. Nahát!

    Annak is nagyon örülök, hogy követhetlek továbbra is.
    (Ritkán megyek mindenkihez, ritkán is klimpírozok a klaviatúrán, de biza sértve éreztem volna magam, ha megfosztottál volna az írásaidtól.)

    VálaszTörlés
  5. Jóóóó! A belső béke és az OTTHON meglelése hatalmas dolog, így már könnyű, ugye ?! Én szintén a világvégén, de még az Isten háta mögött is :)) s imádok itt élni. Továbbra is rendszeresen be-be nézek Hozzád, így meg főleg! Minden jót Neked! Eszter

    VálaszTörlés
  6. Sok sikert kívánok az "új" élethez, gratulálok a döntéshez ...

    VálaszTörlés
  7. Thea, Erika, köszönöm. Ideje volt lépni egyet - többek között a bogvilágban is. Jönnek még újdonságok, nem is olyan soká.

    Eszter, szívesen látlak máskor is... igyekszem otthonosabb lenni...

    VálaszTörlés
  8. Látod mennyi komment?! Ez csak mutat valamit! Írj.

    VálaszTörlés
  9. Jé :-O
    Lemaradtam a Hétpupu Zivatarnál :-)
    Ugye nem baj, ha én is be-benézek néhanap?

    VálaszTörlés
  10. na ná, hogy nem baj, ha jöttök... jó kis társaság gyűlt össze az előző blognál is, csakis ezért folytatom... kár lenne elveszíteni..

    VálaszTörlés
  11. És én még ezután küldöm el Neked az ajándékomat! Már kész van, a csomagolás hiányzik! Szeretettel készítettem Neked!:)
    És jó olvasni téged! :)

    VálaszTörlés
  12. Drága Éva, előre is köszönöm. Igazán kedves tőled, hogy gondoltál rám..

    VálaszTörlés
  13. Na tessék, kihagyok három hónapot, és mennyi minden történik... Végigolvastam, különösen a kétcsíkos hírnek örülök, gratulálok!

    VálaszTörlés
  14. Bizony-bizony három hónap hosszú idő.. Köszönjük a gratulációt, sokszor még én magam sem hiszem el, így igazán nem késtél le semmiről..

    VálaszTörlés
  15. Feliratkoztam erre a blogbejegyzésre, így értesítve lettem...
    Erről a hírről magam is lemaradtam (eddig -háhá!!!) pedig jövögetek.

    Nagyon örülök Nektek! ...és adassék meg mindannyiunknak, hogy ilyen remek hírekről olvashassunk itt eztán is!
    Élljen a két csík!

    VálaszTörlés
  16. éljen bizony... egy párszor még biztos szóba (írásba) fog kerülni, mert nagy öröm ez nekünk is... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdeklődéssel várom a továbbiakat! :-)

      Törlés