Világvége a régi. Újságíró a múlté. Más idők jönnek.

2013. július 20., szombat


Nincsenek barátaink. Már nagyon régen. Mindketten messziről jöttünk, magunk mögött hagytunk mindent és mindenkit. A régi barátok szétszéledtek, maradt az e-mail, és sokszor még az sem. Vannak üzleti partnereink, vannak kedves ismerősök, akadnak olyanok, akikkel minden nap találkozunk és jólesik beszélgetni néhány percet, de barátaink Világvégén, azok nincsenek.

Manna születésével kellemesen csalódtam a helyiekben - volt, aki levágta előttünk a füvet az utcán, mert én már nem vállaltam be a fűkaszát az utolsó napokban (tologatós verziónk meg nincsen, a férfinek meg úgy feldagadt a lábfeje, hogy mozdulni sem bírt), volt, aki lecserélte a defektes kerekemet, volt, aki főznivaló kukoricát hozott, meg dinnyét (mert tudta, hogy ekkora pocakkal csak nem álltunk neki idén a kertészkedésnek, na, de majd jövőre!), és igen, tőlük érkezett a paradicsom is. Nagyon örültem neki, egyrészt, mert imádom befőzni, másrészt, mert mindjárt megvolt a forrás, hogy honnan vásároljuk meg a többi télire való zöldséget is. Szép is, az ára is jó, és helyben is van.

Szóval, a nagy péntek esti borozgatások, meg a kerti partik elmaradnak nálunk....de azért jó tudni, hogy van kire számítani... és persze a viszonzás sem maradhat el..


6 megjegyzés:

  1. Ez az összetartás olyan jó:) Azonkívül hogy hasznos, kellemes érzés is érezni,hogy befogadtak Benneteket,oda tartoztok. :)

    VálaszTörlés
  2. Esküszöm, annyira jólesett. Pedig nem hogy nem vártam el, de még csak eszembe sem jutott...

    VálaszTörlés
  3. De rég jártam errefelé. Úristen de megnőtt a lánykád! Most én is a világ végén vagyok, vagy legalábbis nagyon közel hozzá. Nincs időm blogolni meg a neten kóborolni mint régen. Jól értem, hogy új emberpalánta érkezik a házhoz? Ha igen, akkor gratulálok hozzá! Barátok meg majd lesznek...a jó emberek mindig megtalálják egymást. :-)

    VálaszTörlés
  4. Isten hozott megint errefelé:) igen, ez a világvégi élet már csak ilyen: ha lehetőség lenne a neten csavargásra, akkor ezer más a dolog.. az emberpalánta pedig már lassan egy hónapos - kicsit visszább van róla is hír. Bizony, négyen lettünk...

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom pontosan hol van a világvége, de szívesen borozgatnék a családommal veletek néha :-) Mi is úgy vagyunk a régi barátok elmaradtak, új barátság pedig még nem sok alakult. Már öt éve költöztünk új helyre (szintén a világ végére) azóta két családdal kerültünk közelebbi baráti viszonyban és a szomszéd is hoz át gyakran tojást ezt azt.
    Nem is olyan rossz helyek ezek a világvégék, ugye? :-)
    Minden jót nektek!

    VálaszTörlés
  6. Igen, a világ vége is szerethető, ha sikerül magadban (magaddal) rendezni a dolgot. Az előző blogom idején még nagyon nehezemre esett, ma már megbarátkoztam vele. (Attól tartok, ti Világmásikvégén laktok - legalább is így szokott ez lenni, szimpatikus embereknél...) Szép napot neked is!

    VálaszTörlés