Világvége a régi. Újságíró a múlté. Más idők jönnek.

2013. május 14., kedd

Esküszöm: bármit megfőzök. A férfi akármilyen receptet (vagy félreceptet/felvetést/emlékfoszlányt/névrészletet) dug az orrom alá, elkészítem. Finomra. Tökéletesre. Ujjnyalogatósra. 
Két mufurc volt, amivel nem tudtam mit kezdeni eddigi életünk során: az egyik a paprikás krumpli (a világ legegyszerűbbje, ugye...), a másik a borsófőzelék. Míg az előzővel egy jó éve kibékültem, és rájöttem a titkára, az utóbbit inkább nem készítettem. Mert hát sehogyse akart jó lenni. Finom volt. Jó volt az állaga. De helyenként mindig savanyú lett. Gőzöm nem volt, mitől. Aztán ma nekiveselkedtem, mert már annyira kívántam....és az nem lehet, hogy egy anyuka ne tudjon borsófőzeléket tenni az asztalra...
Jelentem: tökéletes lett. Már tudom, mi volt eddig a ludas...

7 megjegyzés:

  1. fénypostával kérném küldeni. Köszönöm :-)

    VálaszTörlés
  2. éééééééés elárulod???:))))

    VálaszTörlés
  3. A kis titokzatos... Senki ne csináljon tökéletes borsófőzeléket. Akkor meg elmegyünk enni.

    VálaszTörlés
  4. ó, semmi titok... nálam az összes főzelék habarással készül - és valamiért úgy tűik, a borsó ezt nem nagyon kultiválja. Mindegy, milyen borsót, milyen tejfölt használtam.... no, most aztán besamell-mártással kezdtem (vajon lisztet megpirít kicsit), és felöntöttem a megfőtt (párolt) borsó levével és hideg tejjel (olyan 1:7 arányban). Egy teáskanál só, egy evőkanál cukor.... (mindez 60 deka borsóhoz) nagyon finom lett - úgy bekanalaztuk, hogy csak na. már megint tudnám enni...

    VálaszTörlés
  5. A borsó hintéssel a legfinomabb. :) Én megpárolom kevés zsiradékon, kevés vízzel, aztán meghintem liszttel, kicsit rápirítok és feleresztem tejjel. Így csak egy lábost kell mosogatni is. :) Szerintem próbáld ki. :)

    VálaszTörlés
  6. Hű, én még sose tettem tejfölt a borsóba. Én is csak megszórom liszttel, vagy még az van, hogy a lisztet összekeverem (fokozatosan) a tejjel, ráöntöm, azt' jóvan, igaz, akkor nem pirul meg, de akkor is elfő a lisztíze :-D

    VálaszTörlés