Világvége a régi. Újságíró a múlté. Más idők jönnek.

2013. április 10., szerda

Csupa egyes van mára: 11 hét a baba érkezéséig, 1 kiló elkönyvelhető hízás (vagy mínusz négy, ez csupán nézőpont kérdése), 1 olykor fájó fogacska, amit a világért sem vallanék be, mert rettegek a fogorvostól, főleg mióta tavaly olyan szépen megjártam vele. Egyezséget kötöttünk (vagy csak én kötöttem): a szülésig békén hagy, majd utána fájhat. 1 nagy ház, tele kosszal és kupival - azért szépen - lassan haladok a takarítással, csak a végére érve mindig kezdhetem elölről. Igen, én vagyok a lassú: két napja virágot ültetek (át), és harminc perc hajolgatás után már csak szuszogásra és ücsörgésre vagyok alkalmas. Málnám erre mondja, 'hogy sebaj, anya' - és tényleg.... legalább tudok róla, és időben elkezdek mindent, hogy be is fejezzem.

Már sokadjára gondolok a bolt bezárására - persze csak némi szüneteltetésről lenne szó - egy pár hónap csendről és nyugalomról (mert türelmetlenségben nagyon jó vagyok már), de ilyenkor valahogy mindig megindulnak a megrendelések, és én nem, nem tudok nemet mondani. (ezt is meg kellene tanulnom pedig) Már csak azért sem, mert most minden ebből érkező forintot a kicsinek teszek félre (egy jó kis babakocsira már össze is gyűlt - a szín kiválasztása még várat magára), illetőleg kalkulálnom kell azzal a ténnyel is, hogy a férfinek jövő héten szülinapja lesz (utána pár nappal ugyan nekem is, de hangsúlyozom: vele ellentétben én nem öregszem. sussz-passz.) És ugyan elég jó kis ajándékot néztem ki neki, de, mint kiderült (és miért is ne derült  volna), ő egészen másra vágyik igazából (dupla annyiért), én meg meggyőzhető vagyok. Mert még mindig jobb, ha örül, mint, ha olyasmit kap, aminek mégsem.

Ja, férfi: kiszabadult a természetbe. Nagyon lelkes, hogy ő mégiscsak kertelne idén: tele az egészet mindenfélével, és majd gondozza, meg szedi, én csak rakjam el, meg főzzek. Ami tök jó érzés, csak némileg el kell még magyarázni egy-két dolgot, mert az 'ő kimegy, és kicsapkodja a bodzákat az udvarban, amíg én Lánykával pihenek'-hozzáállásnak az orgonafám esett áldozatul. Az egyetlen, nagyon szeretgetett... Fájó lélekkel vettem tudomásul a dolgot, de legalább próbálkozik - igyekszem értékelni. 

Most meg futok túrót készíteni, mert Rozimra is rájött a tavasz, meg a tejelhetnék...ideje volt már.... 
Legyen szép hetetek...jó sok napocskával..

18 megjegyzés:

  1. jajj nagyon vártam már egy ilyen pozitív irányú bejegyzést!:) szóval ott már tavaszlik. ez jó hír. sajna én még nem tudok kimenni a kert-udvarba, mert a szomszéd kutyu még mindig nálunk lakik. egyszer majd csak hazaviszik. szóval 11 hét... hmmm én már nagyon várom!:) egyenlőre még edzek egy igazi pelenkázó táska varrásra. Neked. Szóval a szabásminta megvan anyag megvan beavatva kivasalva. Bátorságom még nincs, de nézegetem aktívan, hogy is csapjak bele. Szóval egyenlőre azt még ne vegyél, hátha elkészülök időben!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    A "fogfájást" nem jó halogatni, én is féltem a fogorvostól, de a jó szerencsénk utunkba hozott egy barátot és kiderült az is hogy fogorvos :). Azóta nem félek!
    Az én párom is kiszedte az összes puszpángomat pár éve, most örülök, mert gyökérről kihajtott pár ágacska, de ugyan így járt a dupla szirmú orgonám, a szép sötét színű, meg ugye a fűkasza és az egyetlen liliomom... hát értékeltem én is az igyekezetét :D!
    Szép napot neked is!
    Eszter'

    VálaszTörlés
  3. Hú, Andi, nagyon bevállalós vagy:) és nagyon fogok neki örülni - ráadásul már alig várom, hogy ott tartsunk. Persze addig még ezer a dolog - gyanítom, a felével sem végzünk, és marad még szülés utánra is az átalakításokból... mindegy, csak legyen minden rendben. Tavasz az van - már csak néha fűtünk (persze Málnusnak megy az elektromos éjszaka, nehogy fázzon), és, ha süt a nap, meg lehet kint sülni. Kellet már nagyon a jóidő... (jut eszembe, miféle kutyát sikerült vendégségbe kapni? ezek szerint nem túl barátságos...)

    Eszter, hát megértelek. Két évig a barackunk nem termett, mert a férfi metszette meg...most meg az orgonám.... hát, reméljük a legjobbakat - mindenesetre fűnyírás előtt megmutattam, mit nem szabad....a pipacs most megúszta...

    VálaszTörlés
  4. Jut eszembe nekem is: ha az ember lánya állapotosan megy fogászhoz, valahogy sokkal barátságosabban és kíméletesebben kezelik, lehet, hogy inkább most kéne bütykölésre menni, ráadásul az érzéstelenítő nem árt a gyermeknek (így hallottam). hát bevállaltam magamnak, hogy ha törik ha szakad megvarrom a tatyót. épp most szabtam el jó alaposan egyet... A kutyu a nászoméké. a tűzben a kutya kennel oldala is meg a teteje is elégett, és nálunk van vendégségben az eb, mert hát nem az ő háza teteje az első amit meg kell csinálni,. moszkvai őrkutya a drágám. és bizalmatlan plusz harapós is. szóval nem a barátom. annyiból jó lenne hogy hazavigyék már, hogy a kerti munka sajna nem végezhető addig. na majd csak lesz valahogy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, Andi, nem irigyellek...igazán tarthatnának spánielt is :) a mi kutyáink igencsak barátságosak, de még így sem bíznám senki másra őket...

      Törlés
  5. Húú, már csak 11! És én még nem tudok babatakarót horgolni, pedig szerettem volna, sürgősen ki kell találnom valamit. Jó egészséget Neked és szakíts időt a pihenésre is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dóri, ne is mondd....nagyon telik az idő - és nem tudom, említettem-e már, de egyáltalán semmi kedvem nincs szülni...miért is nem gondoltam rá hamarabb?!

      Törlés
    2. Jut eszembe... akartam mesélni, hogy azt álmodtam, találkoztunk, és tök jófej családod volt (van)...csak azt nem tudom, hogyan került a képbe a nagymamám... (biztos az éjszakai Pick szalámi a ludas..)

      Törlés
  6. Az orgona lehet, hogy kihajt még, szívós jószág. :)

    Nálunk a cseresznyefa járt így, pedig elvileg Jeti tudta is, mit csinál. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legyen igazad..talán gyökérről, mert a törzsét nagyon szétkaszabolta... egy pár percig bámultam néma csendben, aztán csak megjegyeztem, hogy azt nem kellett volna.... pedig még direkt ki is lestem az ablakon, hogy tényleg a bodzát vágja-e...akkor még jó helyen volt...

      Törlés
  7. Örömmel olvastalak :) Nem a legkönnyebb időszak következik talán, de hogy a legizgalmasabb az biztos. Kitartást jó egészséget örömteli készülődést kívánok :) Eszter

    VálaszTörlés
  8. Eszter, köszönöm szépen... Igen, már kicsit ritkulok, csendesedek, és a témaválasztásom is kevésbé változatos, de már tényleg nagyon visszaszámolok. Most ők hárman a legfontosabbak, a többihez meg gyűjtöm az energiát...

    VálaszTörlés
  9. Válaszok
    1. bizony, és holnapután már csak kilenc... jövőhéten meg ultrahang - már nagyon várom....

      Törlés
  10. akkor valahol eltévedtem:) (biz' mondom beírtam a naptáramba!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mondd azt, hogy időt akartál még a varrogatáshoz:) hát, bizony júni 27 nagyon közeledik...

      Törlés
  11. Tényleg össze kell kapnom magamat. annyira szép lenne, hogy a tatyóval mennétek haza.... na az ígérgetéseimről nagyon híres vagyok!:)) de viccet félre téve, zuramnak jeleztem, hogy ha összeszedted magad és alkalmas lesz, ősszel úgy mennék arra felétek, na jó ez most derült égből tetőcserép, de csak egy kósza ötlet volt,,, ma találtam egy édes cumitartó zsákocska mintát, tudod amibe a cumit bele lehet tenni ha nem kell. Jut eszembe lehet, hogy nem is lesz cumis a baba, mindegy, jól néz ki:) pikk pakk eltelik az idő és hipp-hopp regenerálódsz és minden úgy lesz, hogy jó lesz!!!:))

    VálaszTörlés
  12. hát, nagyon remélem, hogy pikk-pakk lesz, tényleg... jelenleg nem sok mindenre vagyok alkalmas:) na jó, igyekszem.... meg hát, ami fölös energiám marad, azt mind igényli Málni (Isten ments, hogy ő kerüljön hátrébb!)... megbeszéljük majd az őszt - addigra már egy érdeklődő, gyömöszölnivaló apróság fog szuszogni a karjaidban:) ja, cumi: én tuti veszek, mert szeretem a csendet (:) - Málnám is használta - igaz csak egyet rágott szanaszét, mert a többi már nem volt olyan, hiába vettem neki újat..gyorsan le is szokott róla...

    VálaszTörlés