Világvége a régi. Újságíró a múlté. Más idők jönnek.

2013. február 22., péntek

               Ez a babavárósdi már jóideje téma idehaza - időnként azonban jegeljük, mikor úgy érzem, Lányka nem bírja tovább hallgatni, hogy kistestvére lesz. Nem hibáztatom, sőt, abszolúte megértem, hogy a háta közepére sem kívánja, hogy osztozkodnia kelljen bármin is, miközben eddig minden csak az övé volt (a dolgomat pedig cseppet sem könnyíti meg, hogy lépten-nyomon  síró, visító, anyukával hevesen ellenkező apróságokkal találkozunk). Persze igyekszem mégiscsak rendet tenni a lelkében, hogy ő ne tizennyolc éves koráig gyűlölje egyszem húgát, lehetőleg békében teljenek mindennapjaink az első perctől fogva.

Nos, a tényt kezdi elfogadni (sőt, vásárolni egyenesen szeretne már neki - ó, ha én elmesélem, milyen baromi hosszú listám van már most...) - legalábbis a rajzokon már rendre helyet kap a picibaba is a pocakomban.... 

hát, ez lennék én - nem, a valóságban nekem sincs ennyi lábam, a hajam pedig lényegesen több... de a virágos fülbevaló stimmel...:)

5 megjegyzés:

  1. Mire el jön az ideje, Málnus imádni fogja a tesókát. Valahol azt olvastam(!) :) hogy az "új gyerek" nagyon jól el van a kiságyában, (nyilván etetve , itatva, tiszta pelusban)és igazából a nagy testvérre akkor kell, hogy több idő jusson,. vagy Te olyan ügyes, hogy meg fogod oldani!:)
    (kérlek szépen mondd, hogy szereted a mályva színt, és hogy csíkosat is kedveled!:) lécci lécci!:)) )

    VálaszTörlés
  2. Andi,ha én ezt elmesélem.... nálunk a családban az a módi,hogy mikor megszületik a második, akkor az elsőt lepasszolják a nagyszülőkhöz. no, van ám balhé,mert eszem ágában nincs mellőzni Málnámat a kicsi miatt - sőt,igyekszem minél többet vele lenni,ahogy te is mondod.... a mályvát meg nagyon szeretem, a csíkosat is... és persze egyáltalán nem lukas az oldalam,hogy miről is beszélünk....

    VálaszTörlés
  3. Mikor anno megszületett a második, nálunk is rendbe mentek a dolgok. Egyszer jelezte a kicsi sírását hallva a nagy:
    - Most akkor vigyük vissza a kórházba és ha lehet, hozzunk egy másikat helyette...

    Ne passzold le a nagyszülőhöz, ha teheted... Jó az, ha az első perctől kezdve részese az örömnek. Szerintem sem lesz gond egyébként... :-)

    VálaszTörlés
  4. BIZTOS nem fogod lepasszolni, tudom. A rajz nagyon aranyos, köszi, hogy megmutattad. Szerintem nem a lábad sok, csak valami csini rakott szoknya lehet.Ami megy a virágos fülbevalóhoz.A gyermek kész dizájner :)

    VálaszTörlés
  5. Hát...ha csak fele olyan jó baba lesz, mint a nagyobbik, akkor egy rossza szavam nem lehet... bízom a génekben..
    Dóri, az ötlet jó, de akkor nálunk mindenki rakott szoknyát hord:)

    VálaszTörlés