Tegnap kaptunk 10ésfél kiló metélt tésztát...Köszönöm ha megosztod az ötletedet, hogy mit lehetne főzni (sütni) belőle.... kb. 3centi hosszú és fél centi széles darabkák.... ilyen tésztát mi nem szoktunk használni, úgyhogy a tanácstalanság nem elég jó szó... :)
Túróscsusza.
VálaszTörlés...és van a káposztástészta (felénk káposztáskockára hallgat, de az akkori matektanáromat ki lehetett volna üldözni ezzel a világból -természetesen a kocka-mivoltát vitatta-), ami bár négyzet alakú tésztából készül, de az íz a lényeg, nem a forma...
túrósa, meg grízesre gondoltam én is - csak olyan fura, mert azt sem ilyen/ekkora tésztából szoktuk... persze nyilván a lényegen nem változtat.... a káposztás nálunk is kocka, szerintem az uram dobna egy hátast, ha csíkos káposztás lenne :)sajnálom, hogy nem kaptunk másfajta tésztát (is), mert egyébként tönkölyliszttel készült... adjunk az egészségnek!
VálaszTörlésKedvenc tésztám. Nagyapám kakaspörkölttel szerette. Az ex harcsapaprikással. S igen, túrósan, lekvárral, mákkal, dióval... Na és a stíriai metélt? Abba alap... :-)
VálaszTörlésén kis vajon készítettem egy ragufélét felkockázott gombából s cukkiniből, pici fokhagyma is ment bele, majd ezt ettük a tönkölylisztes tésztához. Aki szereti, tehet rá reszelt sajtot.
VálaszTörlésNálunk az ilyenből grizes vagy diós vagy mákostészta készült, de jó a pörkölt mellé köretnek is. :D
VálaszTörlésMeg lehet hogy érdemes olyan szószokkal megpróbálni feldobni, amiket a tagliatellére szoktak rakni?
szerintem sütőben sült sajtos tejfölös sonkás tészta... nyamm. ott mindegy a tészta "fazonja":)
VálaszTörlésRakott tészta alapjának kitűnő! A két tésztaréteg közé aztán azt tennék ami épp van otthon: mazsolával, vaníliával elkevert túró, vagy maradék pörkölt aprítva, vagy gombaszósz.Tetejére persze jó sok tejföl vagy éppen reszelt sajt és sütőbe vele.De bablevesbe vagy babgulyásba is jó befőzni galuska helyett.Eszter
VálaszTörlésJó kis ötletek gyűltek össze, köszönöm mindenkinek. Még a végén megesszük mindet jövő novemberig (akkor ár le a minősége). Mindenesetre holnap teszteljük, először túrós tészta készül - ha már házi túró is lett ma...
VálaszTörlésVargabéles? Annak is megfelelő, és túró is van hozzá :)
VálaszTörlésma teszteltük, túrós tésztának nagyon finom volt - gondolom, a vargabélesen sem fog rontani, ha nem cérnából készül... köszi, az ötletet..
VálaszTörlésLátom tanácsot kaptál.... finom a tészta....Unokám imádja a sima tejfölös tésztának....és valóban nagyon finom, vagy csak sajttal.... akár....én üresen sózva is imádom.... de hogy miért szeretem, nem "tom...."""
VálaszTörlésMálnám szerintem bármivel képes lenne megenni a tésztát (ki ne találja, hogy kenjek rá ketchupot!) - egyébként így, tönkölyliszttel határozottan finomabb, mint a sima - inkább csak a formája frusztrál.. nehezen tudom túltenni magam rajta :)
VálaszTörlésBocsi, h. ismeretlenül belebeszélek, DE:tegnap valami hasonlóból készítettem el a net-en "almás sült tészta" névre hallgató receptet a lányaim nagy megelégedésére.
VálaszTörlésÓ, dehogy baj - köszönöm a tippet. Rá is kerestem a receptre - ha találok valahol egy finom házi baracklekvárt, biztosan kipróbáljuk.
VálaszTörlés